sign in with twitter

КАТ да спира автомобилите с черен и сив дим от ауспусите

Временно спиране от движение на коли видимо замърсяващи..

Kонстатирал :

ЗаБългария

Район :

Цялата страна,България

Категория :

Транспорт

Дата : 04-април-2018

Напоследък се говори постоянно за ограничаване на движението с автомобили в градовете и за замърсяването на въздуха. Реално най-замърсяващите превозни средства са онези с повреди, които горят масло и изпускат черен или сив дим. За съжаление към момента масово се движат безпрепрятствено такива превозни средства и полицаите не обръщат внимание на този проблем.

Нека на полицаите да се даде право и да се изисква да спират временно от движение такива превозни средства и да ги пращат на допълнителен технически преглед, но в центровете за регистрация на автомобили в КАТ. Предложението ни за преглед в КАТ е, за да се намали възможността автомобилите-замърсители да преминат фиктивен преглед в частни пунктове и да продължат да се движат по пътищата и да замърсяват въздуха.

 

Също може да се засили проверката на изгорелите газове при годишните прегледи и дали не надвишават държавните норми, защото почти при всеки годишен преглед не се мерят нивата на изгорелите газове.

Това е по-доброто решение в подобряване на въздуха в Столицата и останалите градове, а не ограничаването на движението на всички автомобили. Един такъв повреден автомобил замърсява в пъти повече от един изправен, а токсичността на изгорелите газове може да е и над 10 пъти по-голяма.

Надяваме се КАТ да успеят да вземат бързо мерки по този проблем.

 
    Към момента няма добавена нова информация.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Няма коментари.
    Популяризирайте вашия проблем, нека хората говорят за него и ще се изненадате колко много от тях ще се включат
Svetoslav
27 февруари,2013
1
 
DeniM
27 февруари,2013
1