sign in with twitter

Колела под наем от Софийска община

Колела под наем ще намалят броя ползващи автомбили в

Kонстатирал :

ЗаБългария

Район :

София,София

Категория :

Транспорт

Дата : 04-април-2018

Постоянно се говори в обществото, както и от Софийска община за ползването на повече градски и алтернативен на личните автомобили транспорт. За да могат повече хора да изоставят автомобилите си, е крайно време Софийска община да пусне колела под наем на час или на абонамент към картите за ползване на градския транспорт, срещу допълнително заплащане.

Този модел е наличен в много европейски градове и е редно да се въведе и в столицата на България. Не е нужно и да се прилага в най-сложния и скъп вариант. Няма как да се увеличи ползването на колела в София по стандартния начин, както и да се намали ползването на автомобили имайки се предвид климата на града.

  1.  Никой няма да си купи и разчита само на колело, когато знае, че през половината от годината не може да го ползва поради атмосферните условия.  Колелата под наем дават свобода на човек да ги ползва, когато прецени през деня и за колкото прецени.

  2.  Колелото под наем решава проблема, когато градският транспорт не е напълно удобен за дадена дестинация и обикновено човек решава да излезе с личния си автомобил.

  3.  Човек може да реши да се предвижи с колело под наем просто, за да се раздвижи вместо да ползва градския транспорт.

Хора от общността на "За България" предложиха общината да стартира разширен пилотен проект, като предлагат:

  -  Колелата да са разположени в метро станции или до бутки за карти на градския транспорт за повече сигурност, а дори може и да се обслужват от служителите там. Така, системата може да не е напълно автоматизирана, което в да ускори процеса на пускане в пилотно ползване на такива колела.

  -  Да може да се плаща по-скъпа карта за градски транспорт, което да позволява безплатно ползване на колело под наем за определено време.

  -  Отделни абонаментни карти само за колело под наем.

  -  Прости и евтини модели колела за поддръжка, като така да не се увеличава риска от кражба.

Очакваме подкрепата на Общността, както и активността на Общината за напредък към подобряване транспорта на столицата, чистотата на въздуха и физическото здраве на гражданите.

 
    Към момента няма добавена нова информация.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Няма коментари.
    Популяризирайте вашия проблем, нека хората говорят за него и ще се изненадате колко много от тях ще се включат
DeniM
27 февруари,2013
1