sign in with twitter

Уважение към починалите с по-чисти гробищни паркове

Редовно почистване от служителите на софийските гробищни

Kонстатирал :

ЗаБългария

Район :

София,Гробищни паркове

Категория :

Публични Услуги

Дата : 04-април-2018

Скоро коментирахме със съмишленици в „За България“ какво е състоянието на нашите гробищни паркове. Всеки е виждал сам гледката на храсти и дървета, превзели и площите около гробовете.

Разбира се, най-лесния отговор е че няма пари за поддръжка, но когато човек си плати на частно, служителите на парковете могат да почистят зоната, която искате. Всеки е наясно, че не може всичко да се поддържа перфектно, но има много какво да направят ръководителите на гробищните паркове и общинските власти в София и останалите големи градове.

Предлагаме следното решение на проблема с лошото състояние на гробищата:

  1.  Всеки парк да има годишен план за редовно почистване и окастряне на дърветата на всяка зона, което да се извършва стриктно от назначените служители.

  2.  Всеки човек иска сам да почисти района на своя починал близък, но за тази цел трябва да има микробус и цяло обрудване, за да може да почисти. В тази връзка, нека парковете:

  -  Предоставят количка, кофи и инструменти срещу депозит и наем от 5 лева например, за да може всеки да си наеме нужните инструменти, да почисти и след това да ги върне на отговорните в парка;

  -  На всеки участък или блок в парка да се определи място, където хората да могат да изхвърлят почистеното и откъдето служителите на гробищния парк да ги събират и извозват РЕДОВНО;

Нека по гробищните ни паркове си проличи какво ни е отношението към починалите близки.

 
    Към момента няма добавена нова информация.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Няма коментари.
    Популяризирайте вашия проблем, нека хората говорят за него и ще се изненадате колко много от тях ще се включат
DeniM
27 февруари,2013
1
 
Tsveteto
27 февруари,2013
1