sign in with twitter

Държавата да създава атмосфера за празниците

По улиците не се усеща, че имаме национален празник.

Kонстатирал :

ЗаБългария

Район :

България,България

Категория :

Други

Дата : 03-април-2018

С изключение на заря и официална церемония на центъра в София, в много редки случаи е възможно човек в България да разбере, че има национален празник. Няма никаква цялостна атмосфера в държавата или поне най-големите градове.

За сравнение преди години, когато на посещение в България беше Владимир Путин цяла София беше пълна с билбордове и знамена на Русия и България и всеки можеше да разбере, че има негова визита. Сега прецедателстваме ЕС и навсякъде човек може да разбере за това с безбрй билбордове и реклами, а на ключови български празници, както и годишнини на личности като Левски, няма един билборд в София, който да напомни за това и неговото дело или завети. В крайна сметка, ако ние не уважаваме и не ценим себе си и историята си, няма как да очакваме другите да оценяват нашата нация.

Настоящето предложение е най-общо – държавните органи в лицето на Президента, Парламента, Правителството, Министерство на Културата и Кметовете да определят бюджет и имат план за обявяване масово на всеки водещ български празник. Възможни начини за това да се случи и да създаде  атмосфера за българите е:

  -  По празници да се наемат билбордове от държавните органи, където да има българското знаме или лика на личността, чиято годишнина се празнува, като дори може да има изписана и негова мисъл, актуална и в съвременния живот.

  -  Във всеки град, квартал и село да се поставят големи знамена на централно място.

  -  Организиране от местните власти и централни власти големи концерти с народни танци и български изпълнители, за което да е заложено

  -  И други.

 

 
    Към момента няма добавена нова информация.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Няма коментари.
    Популяризирайте вашия проблем, нека хората говорят за него и ще се изненадате колко много от тях ще се включат
Предложеният проблем все още има подкрепата само на създателя си. Подкрепяйте го активно - промяната зависи и от нас!