sign in with twitter

Обозначаване на изкуствените съставки в храните и козметиката

Държавата да помогне на болното българско население

Kонстатирал :

ЗаБългария

Район :

Цялата страна,.

Категория :

Други

Дата : 04-април-2018

Съмишленици от общността на „За България“, както и в общественото пространство, обсъждат колко е болна българската нация и за епидемия от много тежки болести, свързани с начина на хранене и на живот. Казват, че човек е това, което яде!

Получихме предложение в Общността ни за това държавата да ограничи използването или най-малкото да изиска да се обозначат изкуствените съставки в храни, напитки и козметика. Нацията е болна и здравето се влошава и основен виновник е какво пием и какво ядем. Ето и няколкото предложения, които смятаме, че трявба да предприемат държавните органи, както преди години направиха с връщането на БДС стандарта:

  1.  Най-малкото да стане задължително за производителите да изписват броя на изкуствени съставки в продукта (например 10 от 16).

  2.  Производителите да изписват отделно и количеството в % от общото тегло на изкуствените съставки.

Защо се налагат такива мерки за увеличаване информираността на хората

  -  Защото дори след обонзачаването на съставките с научните им наименования, те са толкова непознати, че на обикновения човек не му става ясно коя от тях е натурална и коя изкуствена.

  -  Защото много съставки обозначени с Е.., от които хората са наплашени, са естествени консерванти и натруални съставки.

  -  Защото компаниите масово започнаха да заместват естествени съставки с изкуствени с цел по-високи печалби за сметка дългосрочното здраве на потребителите.

  -  Защото цената от лошата храна и избор, я плащат хората със здравето си и държавата през по-големи разходи в здравната система.

Подкрепете тази положителна промяна в името на общото ни здраве.

 
    Към момента няма добавена нова информация.
  • Моля Регистрирайте се Или влезте, за да публикувате коментар.
  • Няма коментари.
    Популяризирайте вашия проблем, нека хората говорят за него и ще се изненадате колко много от тях ще се включат
Предложеният проблем все още има подкрепата само на създателя си. Подкрепяйте го активно - промяната зависи и от нас!